Σε συνέχεια της 47ης Σχολής Ανοιχτής Θάλασσας και επεκτείνοντας τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου οργανώνει ταξίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα στις ημερομηνίες:

  • από 26/06/14 έως 30/06/14 , 4ήμερο από Ηράκλειο με προορισμό τις Κυκλάδες
  • από 03/07/14 έως 07/07/14 , 4ήμερο από Ηράκλειο με προορισμό τις Κυκλάδες
  • από 10/07/14 έως 14/07/14 , 4ήμερο από Ηράκλειο με προορισμό τις Κυκλάδες
     
  • Τα εκπαιδευτικά ταξίδια απευθύνονται σε όλους όσους έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον το βασικό* κομμάτι της ιστιοπλοϊκής τους εκπαίδευσης (τμήμα αρχαρίων) και θέλουν να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητες τους κερδίζοντας την μοναδική εμπειρία ενός πολυήμερου ταξιδιού με ιστιοφόρο σκάφος. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη όλες τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους. Κάτω από την επίβλεψη των έμπειρων εκπαιδευτών μας οι μαθητές μας, αυριανοί αυτόνομοι ιστιοπλόοι, θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τις διαδικασίες αγκυροβολίας, προσέγγισης λιμανιού, χειρισμούς σκάφους με μηχανή, χειρισμούς με πανιά, ρεμετζαρίσματα, οργάνωση πλου –νυχτερινές πλεύσεις και αντιμετώπιση καταστάσεων κινδύνου. Οι εκπαιδευόμενοι θα εναλλάσσονται εκ περιτροπής σε όλα τα πόστα με σκοπό να οικοδομήσουν αντίληψη και να αποκτήσουν εμπειρία και αυτοπεποίθηση στους χειρισμούς ενός σύγχρονου ιστιοφόρου σκάφους.
  • Τα σκάφη έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι (7-8) ατόμων και ο ελάχιστος αριθμός ατόμων για την πραγματοποίηση ενός ταξιδιού είναι τα (6-7) άτομα/σκάφος.
    Το κόστος συμμετοχής για κάθε μαθητή είναι τα 50 ευρώ/ημέρα. Στην τιμή αυτή δεν περιλαμβάνεται διατροφή και έξοδα μεταφοράς από και προς το λιμάνι αναχώρησης. Θα δοθεί αναμνηστικός τίτλος και βεβαίωση ναυτικών μιλίων. Για δηλώσεις συμμετοχής και για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με την γραμματεία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου στο τηλέφωνο:2810.24.21.20, email: istiopl@her.forthnet.gr.

 

Ακολουθήστε τους συνδέσμους για να πάρετε μια γεύση από προηγούμενα εκπαιδευτικά ταξίδια που έχει διοργανώσει ο ΙΟΗ:

> 20-24/06/2013  http://goo.gl/gHG9jW
> 10-14/07/2013  http://goo.gl/9zbPBO

* Στα εκπαιδευτικά ταξίδια εκτός από απόφοιτους των Σχολών, μπορούν να συμμετέχουν και άλλοι κατόπιν συνεννόησης με τους εκπαιδευτές και τον έφορο Ανοικτής Θάλασσας.