Η ιστιοπλοΐα είναι ένα υγιές και καθαρό άθλημα, γιατί έχεις να κανείς με τα στοιχεία της φύσης και τον εαυτό σου, μαθαίνεις να βελτιωνεσαι, να επιβιώνεις, να γίνεσαι πιο δυνατός και παρά τις αντιξοότητες να φτάνεις στον προορισμό σου, έστω και τελευταίος… Δεν είναι τόσο το αποτέλεσμα όσο η χαρά της συμμετοχής που αξίζει σε έναν αγώνα Ιστιοπλοΐας. N.K. - Αθλητής Ι.Ο.Η.

naftilia.jpgΗ Εφορία Ανοικτής Θαλάσσης λειτουργεί από την ίδρυση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου, έχοντας την έγκριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Η λειτουργία της Εφορίας Ανοικτής Θάλασσας εκφράζει την προσπάθεια του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου για διάδοση του αθλήματος της ιστιοπλοϊας Ανοικτής Θάλασσας αλλά και την προώθηση της ιστιοπλοϊας κρουαζιέρας και του ναυτικού τουρισμού με ιστιοφόρα σκάφη Ανοικτής Θάλασσας.

Βασική επιδίωξη της Εφορίας Ανοικτής Θάλασσας είναι η δημιουργία και συντήρηση ενός ενεργού πυρήνα ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης, αποτελούμενο από άρτια εκπαιδευμένους ιστιοπλόους ικανούς να συμμετέχουν σε αγώνες ιστιοπλοϊας εθνικής αλλά και διεθνούς εμβέλειας, είτε ως αγωνιζόμενοι είτε ως διοργανωτές. Η Ιστιοπλοΐα ανοικτής θάλασσας απευθύνεται σε ενήλικες που αγαπούν τη θάλασσα, τα ταξίδια  και την καλή παρέα.

"Είναι εντυπωσιακό να γλιστράς αθόρυβα πάνω από τα κύματα, τιθασεύοντας τη δύναμη του ανέμου, χωρίς τον ενοχλητικό θόρυβο της μηχανής" Μ.A. - Mαθητής 46ης εκπ/κής σειράς Ι.Ο.Η.

  • Σχολές Ανοικτής Θάλασσας: Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται δυο εκπαιδευτικές σειρές Ανοικτής Θάλασσας, μία την Άνοιξη και μια το Φθινόπωρο, οι ακριβείς ημερομηνίες ανακοινώνονται στην αρχή κάθε έτους. Σε κάθε Σχολή λειτουργούν τμήματα Αρχαρίων, Προχωρημένων και Αγωνιστικό. Η παρακολούθηση και η επιτυχής ολοκλήρωση του τμήματος Αρχαρίων οδηγεί στην απόκτηση διπλώματος Ανοικτής Θάλασσας, αναγνωρισμένου από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Ύλη εκπαίδευσης:

    -Τμήμα αρχαρίων

    -Τμήμα προχωρημένων

    -Αγωνιστικό

  • Αγώνες Ανοικτής Θάλασσας: Από τις πιο βασικές δραστηριότητες της Εφορίας Ανοικτής Θάλασσας του ΙΟΗ είναι η διοργάνωση Αγώνων για σκάφη Ανοικτής Θάλασσας. Κάθε χρόνο ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου οργανώνει τοπικούς αγώνες Ανοικτής Θάλασσας για να συντηρεί το αγωνιστικό ενδιαφέρον των μελών του, παράλληλα οι αθλητές μας συμμετέχουν σε μεγάλους και καταξιωμένους αγώνες Ανοικτής Θάλασσας όπως το Ράλλυ Αιγαίου, το Ράλλυ Ιονίου, η Aegean Regatta κ.α.
  • Εκπαιδευτικά ταξίδια: Κάθε χρόνο συνήθως μετά τις Σχολές Ανοικτής Θάλασσας ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου οργανώνει ιστιοπλοϊκά ταξίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τους αποφοίτους των σχολών και για τα μέλη του με σκοπό την απόκτηση εμπειρίας.Τα εκπαιδευτικά ταξίδια απευθύνονται σε όλους όσους έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον το βασικό κομμάτι της ιστιοπλοϊκής τους εκπαίδευσης (τμήμα αρχαρίων) και θέλουν να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητες τους κερδίζοντας την μοναδική εμπειρία ενός πολυήμερου ταξιδιού με ιστιοφόρο σκάφος. 

Για πάνω από 30 Χρόνια προσφέρουμε στην Ναυτική εκπαίδευση της Κρήτης και στην ανάπτυξη της Αγωνιστικής Ιστιοπλοΐας αλλά και του Ναυτικού τουρισμού στο νησί μας, όλης της Ελλάδας αλλά και σε πολλά ακόμα μέρη σε όλο τον κόσμο. Πολλοί απόφοιτοι των Σχολών μας συμμετείχαν και διακρίθηκαν σε Εθνικούς αλλά και Διεθνείς αγώνες και στελεχώνουν  Ιστιοπλοϊκά σκάφη σε όλο τον κόσμο αναδεικνύοντας  τον Ναυτικό τουρισμό!

Απολαύστε αυτή την μακρά και απολαυστική μας διαδρομή μέσα από τους φωτογραφικούς φακούς των πάνω από 6000 συμμετεχόντων στις Σχολές μας όλα αυτά τα χρόνια!!!

Μήπως είστε και εσείς μέσα σε κάποια φωτογραφία από το Ιστορικό μας αρχείο https://bit.ly/iohsailingphotos ???

Δείτε τις, μοιραστείτε και ανεβάστε τις δικές όσα χρόνια και αν έχουν περάσει και ελάτε ξανά μαζί μας να θυμηθείτε την μοναδική εμπειρία της Ιστιοπλοΐας που γνωρίσατε όταν συμμετείχατε ή ΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ συμμετέχοντας σε κάποια επόμενη Σχολή μας!!!!