Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου διοργανώνει μία σημαντική ομιλία με εισηγητή τον Δρ. Νίκο Λυγερό στο Ηράκλειο την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 στις 11:30 παρουσία πολλών φορέων που θα χαιρετήσουν.

ΠΛAIΣIO ΟΜΙΛΙΑΣ: ΣTPATHΓIKΟΣ TOYPIΣMOΣ & ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΙΜΑΝΙ. 

H εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο πλοίο ΚΡΗΤΗ II ΤΗΣ ΑΝΕΚ LINES που είναι και ο Χορηγός. 

Η Ομιλία θα γίνει υπό την αιγίδα και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και θα χαιρετίσει ο ίδιος ο Πρόεδρος Κος Α. Δημητρακόπουλος.

lygeros2018-1.jpg

Το Ηράκλειο δεν θα λέγαμε ότι έχει την τύχη να είναι λιμάνι αφού είναι λιμάνι,αντιθέτως είναι το λιμάνιπου έχει την τύχη να λέγεται
Ηράκλειο λόγω της ιστορίας και της αντίστασης που κράτησε δεκαετίες και αποτελεί επίτευγμα για τους ανθρώπους που παλεύουν
ενάντια στη βαρβαρότητα.
Σε αυτό το Λιμάνι αξίζει λοιπόν να ηγηθεί και πάλι της νέας εποχής που έρχεται με τον Μονό-Δρομο της αειφόρου ανάπτυξης, των χαμηλών ρύπων και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Επιθυμούμε το Ηράκλειο να γίνει Πρότυπο Μητροπολιτικό Κέντρο στην Μεσόγειο με σεβασμό στο περιβάλλον και να κυριαρχήσει στην νέα εποχή στου Στρατηγικού Τουρισμού. Οι αρχές του Στρατηγικού Τουρισμού βασίζονται στην εξής ιδέα: ο τουρισμός δεν είναι απλώς ένα χάσιμο χρόνου, είναι και ο στόχος του πολιτισμού. Ακολουθεί το νοητικό σχήμα της συνύπαρξης και αναδεικνύει το κενό της ύπαρξης δίχως μαρτυρία. Ο τουρισμός δεν είναι το ταξίδι, είναι ο ερχομός.ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο ΝΙΚΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ γεννήθηκε το 1968 στον Βόλο. Ως ερευνητής κατέχει διάφορα παγκόσμια ρεκόρ στους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής Γεωστρατηγικής και Τοποστρατηγικής στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στη Σχολή Στρατολογικού, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών - Στελεχών στην Ελλάδα, καθώς και στο Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών (CEDS). Ως καθηγητής μαθηματικών, πληροφορικής, κυβερνητικής, επιστημολογίας, γλωσσολογίας, βιοηθικής έχει διδάξει και διδάσκει στα Πανεπιστήμια της Λυών, της Αθήνας, της Θράκης και στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης. Υπήρξε Διεθνής παρατηρητής στις προεδρικές του Nagorno Karabakh. Έχει διατελέσει Πρόεδρος Επιτροπής Καλλιτεχνικών Σχολείων (Υπουργείο Παιδείας). Είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης, ποιητής, ζωγράφος, καθηγητής προικισμένων παιδιών, expert διερμηνέας και μεταφραστής στα γαλλικά δικαστήρια, επιστημονικός σύμβουλος του Συνδέσμου φίλων Καραθεοδωρή, που έχει στόχο την ανάδειξη της επιστημονικής μορφής του μεγαλύτερου μαθηματικού της σύγχρονης Ελλάδας Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή. 

Είναι ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford -Binet). H συγκεκριμένη τιμή IQ συναντάται σε 1 άνθρωπο ανά 80 εκατομμύρια ανθρώπους. 

Πηγή https://el.wikipedia.org/